Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: سفر 'روحانی'به عراق آگهی می دهد؛ چرخشی در روابط جمهوری اسلامی با جهان عرب ایجاد شده است.

دراین گزارش روزسه شنبه به قلم'سون انگل راسموسن'آمده است:دراوج تشدیدفشارهای آمریکا برای کنترل نفوذایران درمنطقه، 'حسن روحانی' رئیس جمهوری ایران وارد عراق شد تا پیوندهای اقتصادی دو کشور را توسعه بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اولین سفر روحانی به عراق در مدت شش سال ریاست جمهوری اوست.
توسعه روابط با عراق اولویت اول سیاست خارجی تهران است.
تهران برای خنثی کردن اثر تحریم های آمریکا به دنبال حامیانی می گردد و 'عراق'؛ در صدر کشورهای هدف قرار می گیرد.
عراق؛یک تولید کننده بزرگ نفت است.عراق در عین حال برای تولید بالای 40 درصد از برق مورد نیاز خود محتاج گاز طبیعی ایران است.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به مدت سه سال به عراقی ها در بیرون راندن ' داعش' از کشور کمک بسزایی کردند.دو کشور 900 مایل (1448.41 کیلومتر ) مرز مشترک با هم دارند و اکثریت جمعیت هر دو را شیعیان تشکیل می دهند.
این اشتراکات، بستری شد تا دو کشور بعد از تهاجم نظامی آمریکا به عراق درسال 2003وسقوط حکومت 'صدام حسین' به هم نزدیکتر از همیشه باشند.
روحانی در سفر سه روزه اش به عراق که از دیروز/دوشنبه/ آغاز شد، در نظر دارد با استفاده از اهرم رابطه تهران - بغداد بکوشد تا جریان انتقال گاز طبیعی ایران به عراق را همچنان پایدار حفظ کند و از این بستر عمل برای توسعه تجارت با همسایه غربی اش بهره ببرد.
روحانی را در سفر به عراق یک هیئت سیاسی و اقتصادی همراهی می کند.
در ارتباط با سفر روحانی به عراق؛ 'عبدالجبار احمد' استاد علوم سیاسی در 'دانشگاه بغداد' می گوید:' سفر روحانی به عراق؛ موید آن است که جمهوری اسلامی روابطش را با جهان عرب تغییر می دهد'.
او ادامه می دهد:' این می تواند اولین گام کلیدی برای رسیدن به امنیت منطقه ای باشد'.
احمد در عین حال به این نکته هم اشاره می کند که؛' دولت عراق با استقبال از رئیس جمهور ایران باید منتظر خشم شرکای آمریکایی اش بماند'.
جمهوری اسلامی تحت تحریم آمریکاست و واشنگتن همه کشورهای جهان را از تجارت کردن با آن منع کرده است. طی ماههای گذشته جمعی از مقامات آمریکایی به عراق سفر کرده اند و ازبغداد خواسته اند که وابستگی اش به انرژی ایران را قطع کند و در عوض اجازه دهد که نفوذ سیاسی آمریکا در عراق حفظ شود.
رئیس جمهور آمریکا هم به عراق سفر کرده است. این سفر در ماه دسامبر انجام شد و 'ترامپ ' در این سفر فقط با سربازان آمریکایی حاضر در میادین رزم عراق دیدار کرد.
ترامپ اعلام کرده است که سربازان آمریکایی را از دو کشور سوریه و افغانستان خارج می کند اما نیروهای آمریکایی در عراق باقی خواهند ماند و از آنجا ایران را زیر نظر خواهند داشت.
این تصمیم ترامپ؛ سیاستمداران عراقی را ناراحت کرد. این سیاستمداران می گویند که آمریکا اعلام کرده بود که ماموریت نظامیان آمریکایی در عراق صرفا جنگیدن با داعش و آموزش دادن به سربازان عراقی است. بعد از این ماجرا، آمریکایی ها سعی می کنند این دلخوری پیش آمده با بغداد را به نوعی برطرف کنند.
دراین اثنا؛ دو کشور آمریکا و عربستان برای آنکه مانعی بر سر راه تجارت میان بغداد و تهران ایجاد کنند، آلترناتیوهایی برای تامین انرژی عراق به او پیشنهاد می دهند. آمریکا می گوید که عراق برای قطع وابستگی اش به برق ایران نیاز به زمان دارد. عراق یکی از کشورهایی است که مشمول معافیت خرید گاز ایران شده است. این معافیت در ماه دسامبر برای مدت سه ماه اعمال شد.
دو کشور ایران و عراق پیوندهایی عمیق با هم دارند.
شایدهیچ موضوعی در سیاست خارجی ایران به اندازه حفظ رابطه با عراق؛ با اهمیت نیست. دو کشور در دهه 1980 در بدو تولد جمهوری اسلامی با هم به جنگی مصیبت بار رفتند.
سقوط صدام حسین؛ فرصتی طلایی بدست داد تا دو کشور که اکثریت جمعیتشان شیعه مذهب است روابطشان را با هم نزدیکتر کنند.ایران؛ امنیت عراق راامنیت خودش می داند.
عراق؛ یکی از اصلی ترین بازارهای کالاهای غیر نفتی ایران است. ایران سالانه به ارزش 9 میلیارد دلار فرآورده های کشاورزی، مواد ساختمانی، خودرو و لوازم خانگی به عراق صادر می کند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح دوشنبه به دعوت رسمی«برهم صالح»رییس جمهوری و عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی - اقتصادی عازم بغداد پایتخت این کشور شد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران پس از ورود به بغداد و زیارت حرمین شریفین کاظمین به صورت جداگانه با رییس جمهوری، نخست وزیر و «محمد الحلبوسی» رئیس و برخی از نمایندگان مجلس عراق دیدار و گفت و گو کرد.
روحانی همچنین درهمایش تجاری با حضوربخش های دولتی وخصوصی ایران وعراق و درنشست با نمایندگان وفعالان سیاسی عراق سخنرانی کرد.
درجریان سفر رئیس جمهوری، هیات های عالیرتبه دو کشور در نشست هایی مشترک و همچنین جداگانه با همتایان خود دیدار و ضمن بررسی آخرین وضعیت توافقات و سطح همکاری ها و فرصت های جدید برای توسعه و تعمیق روابط دو کشور دوست و همسایه، در حضور دکتر روحانی و نخست وزیر عراق، پنج سند و یادداشت همکاری امضا و بین مقامات دو کشور تبادل شد.
سفر رئیس جمهوری به عراق سه روزه است و فردا – چهارشنبه- به تهران باز می گردد
اروپام**1591**1590

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران بازتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۶۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته

 رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید. 

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد. 

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد. 

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

 وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد. 

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است.

در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی‌ و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاههای مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند.

این گزارش می افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • وال‌استریت ژورنال: آتش‌ بس در غزه دو مرحله دارد
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ ها در غزه از دست مقامات در رفته
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است