Web Analytics Made Easy - Statcounter

تکنولوژی ایرانی برای اولین بار در جهان، شناسایی، ریشه‌یابی و بهبود اوتیسم را تسهیل می‌کند.

به گزارش شریان نیوز،اختلال طیف اوتیسم را بیشتر می‌توان یک اختلال نورولوژیکی که خودش را در سال‌های اولیه رشد کودک نشان می دهد، معرفی کرد. این اختلال در بیماران اوتیستیک باعث می‌شود که مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در زمینه رفتار‌های اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران به‌طور اجتماعی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در زمینه ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتار‌های اجتماعی، فعالیت‌های سرگرم‌کننده و بازی دارای مشکل هستند. در اختلال طیف اوتیسم به جای انواع اوتیسم ۳ سطح وجود دارد که در آن‌ها رشد مهارت‌های اجتماعی، ارتباطات،منابع و ذخایر رفتاری دچار تاخیر و منحرف شده است. کودکان درگیر با اختلال طیف اوتیسم اغلب تمایلات شدید و ویژه‌ای به مجموعه‌ای از رفتار‌ها نشان می‌دهند، مقاومت در برابر تغییر ٰ رفتار‌های تکراری و کلیشه‌ای و نقص در ارتباط چشمی دارند و پاسخ‌های مناسبی به محرکات محیطی نمی‌دهند. این اختلالات تاثیر‌های متعدد و بیشماری بر روند رشد می‌گذارند. هرچه این اختلال زود تشخیص داده شود و فرد مبتلا زودتر وارد چرخه‌های درمان شود، زودتر می‌توان زندگی او را تغییر داد.

 

منشا اوتیسم کجاست؟

 علت اوتیسم ژنتیک و نقایص آن است ولی با روند رو به رشد شیوع اوتیسم و لزوم پیشگیری از اختلال اوتیسم ضرورت شناخت علل اوتیسم بیشتر احساس شد و با بررسی‌های بیشتر پژوهشگران و موسسات مختلف مشخص شده که می‌بایست به محیط و علل زیست محیطی توجه بیشتری کرد. تاکنون نقایصی در ژن‌های برخی افراد داری اوتیسم مشخص شده است و درکنار آن نیز بررسی می‌شود که چه چیزی می‌تواند منجر به این تغییرات و دگرگونی‌های ژنتیک شود و مشخص شده است تاثیر آلاینده‌های زیست محیطی و تخریبی که در محیط زندگی انسان به وجود آمده نقش بسزایی در آن ایفا می‌کند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، ۶۲ درصد علل زیست محیطی و ترکیب آن با عوامل ژنتیک می‌تواند منجر به اوتیسم شود. اما باز هم نمی‌توان با قاطعیت عنوان کرد که چه چیزی عامل اختلال اوتیسم است.

سالن درمان اوتیسم چیست؟

ایده شکل‌گیری سالن اوتیسم برای اولین بار توسط یک تیم مخترعِ جوان ایرانی، شکل گرفت و خیلی زود در جهان منتشر شد. چند کشور اروپایی و آمریکایی هم به دنبال سرمایه‌گذاری و به دست آوردن این پروژه بودند. اما با فراهم شدن سرمایه‌های لازم و با هدف جهش تولید، این پروژه در داخل ایران ساخته شد.

در روش درمانی اتاق اوتیسم، اولین مرحله، شناسایی و ریشه یابی مشکلات کودکان و عوامل بوجودآورنده این مشکلات است. در این مرحله تمام این مشکلات با دقت بالا شناسایی می‌شود و در مرحله بعد مولفه‌های حسی مانند بو، صدا و عوامل دیگر که مولد این مشکلات است، با کمک روش‌های پیشرفته حذف می‌شود. پس از حذف این مولفه‌ها مغز به حالت نرمال رسیده و در پایین‌ترین حد فعالیت خود عمل می‌کند. در مرحله بعدی، متخصصان تلاش می‌کنند، توجه و تمرکز ذهنی کودکان را افزایش و اضطراب و استرس آن‌ها را کاهش دهند تا کودک بتواند در حالت تعادل قرار گیرد. پس از طی همه این مراحل، آموزش‌های مختلف به کودکان اوتیسم داده می‌شود. گذراندن مراحل درمان اتاق اوتیسم موجب می‌شود تا این کودکان بتوانند آموزش‌ها را بصورت کامل و جامع دریافت کنند و مغز توانایی تجزیه و تحلیل را بطور کامل کسب کند. حواس ۵ گانه در اثر تمرین‌ها رو به تعدیل رفته و مشکلات رفتاری کودک برطرف می‌شود. بعد از چندین جلسه بیمار بهبود یافته و حالت کاملا طبیعی پیدا می‌کند.

تمامی مراحل مذکور در روند درمان، توسط هوش مصنوعی انجام می‌شود و تمام عملگر‌ها به هوش مصنوعی متصل هستند. با اطلاعاتی که از هرکودک به اتاق داده می‌شود، هوش مصنوعی اتاق را برای کودک آماده می‌کندو شرایطی را برای بچه‌ها فراهم می‌کند که به تعادل ذهنی برسند. در این اتاق همچنین با بچه‌ها تمرین‌های حسی حرکتی هم انجام می‌شود تا در کنار برطرف شدن مشکلات حسی حرکتیشان بتوانند در استدلال اطلاعات عمومی و ارتباط اجتماعی هم ارتقاء پیدا کنند. تلاش متخصصان در اتاق اُتیسم، این است که تمامی مراحل، زمانِ درمان را کوتاه‌تر کنند.

تشخیص کودکان اوتیسمی در سطوح مختلف

سید جواد حسینی، معاون وزیر آموزش و پرورش در مراسم افتتاح پیشرفته‌ترین سالن شبیه ساز چند حسی مبتنی بر هوش مصنوعی گفت: این سالن با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان به همت جوانان ایرانی ساخته شده است و می‌تواند الگویی برای تمام کشور باشد.

حسینی افزود: آموزش و پرورش استثنایی مولود انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۰ است و از آن زمان تاکنون پوشش تحصیلی دانش آموزان استثنایی ۱۸ برابر شده است. ۱۵۲ هزار دانش آموز استثنایی در هزار و ۶۰۰ مدرسه استثنایی و ۲۰ هزار مدرسه پذیرای هفت گروه در حال تحصیل هستند.

رئیس سازمان آموزش وپرورش استثنایی بیان کرد: کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم در سه سطح نیازمند حمایت، حمایت زیاد و حمایت بسیار زیاد تقسیم بندی می‌شوند و شکل‌گیری سالن اوتیسم می‌تواند گام جدی برای شناسایی و بهبود این کودکان اوتیسم در سطوح مختلف باشد.

درگیری والدین و کادر درمان در روند درمانی کودکان اوتیسمی

والدین و کادر درمان تا زمانی که در شرایط یک کودک اوتیستیک قرار نگرفته باشند نمی‌توانند درک درستی از وضعیت او داشته باشند و در صورت نداشتن درک درستی از وضعیت یک فرد اوتیستیک تمامی آموزش‌ها و مداخالت درمانی بی فایده است. به همین منظور در کنار اتاق درمانی اوتیسم یک بخش دیگر با نام اتاق شبیه ساز اوتیسم برای والدین و کادر درمان طراحی شده است.

جلال نیکنام متخصص اتاق اوتیسم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سالن اوتیسم، با استفاده از هوش مصنوعی و با اطلاعاتی که از کودک در اختیارش قرار می‌گیرد، تمامی شرایط کودک را برای والدین و کادر درمان شبیه سازی می‌کند.

او افزود: این کار باعث می‌شود کادر درمان با دید کامل تری که از کودک پیدا می‌کنند به مداخالت درمانی بپردازند. همچنین والدین نیز مشکلات کودک خود را به صورت عینی تجربه می‌کنند و این کار موجب افزایش همکاری و ارتباط قوی‌تر با کودکانشان خواهد شد.

متخصص اتاق اوتیسم تاکید کرد: در واقع، شکل‌گیری اتاق شبیه‌ساز اوتیسم ، مثلث درمانی یعنی ارتباط والدین، کودک و درمانگر را تقویت می‌کند و تاثیر بسزایی در روند بهبود و پیشرفت کودکان خواهد داشت.

او تصریح کرد: وظیفه دیگر این اتاق تشخیص و حل مشکلات شایع همچون استرس، اضطراب، فشار‌های روانی، افسردگی ومشکلات متعددی است که گریبانگیر والدین کودکان استثنایی است. این امر از طریق نقشه مغزی، نور درمانی، رنگ درمانی، اکسیژن درمانی، ماساژ درمانی و مشاوره روانشناختی انجام می‌پذیرد.

نیکنام  در پایان اضافه کرد: بطور کلی ما معتقدیم در صورتیکه درک والدین از مشکالات فرزندانشان به مرحله عینی برسد و میزان استرس، اضطراب و فشار‌های روانی خود والدین کاهش پیدا کند، تاثیر شگرفی را در پیشرفت درمانی کودکان شاهد خواهیم بود. بنظر می‌رسد در صورتیکه مسئولان کشور به این حوزه توجه بیشتری نشان دهند، در آینده شاهد بهبودکودکان اوتیسمی بیشتری خواهیم بود و حتی می‌توانیم دانش فنی موجود در داخل کشور را به خارج از مرز‌ها صادر کنیم.

منبع: شریان

کلیدواژه: اختلال طیف اوتیسم کودکان اوتیسم اتاق اوتیسم هوش مصنوعی رفتار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • کودکان زیر ۷ سال رایگان درمان می‌شوند
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • «افعی تهران» خط قرمزهای اتاق درمان را رد می‌کند/ ارتباط بین روان‌درمانگر و مراجع، ضد روان درمانی است
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی